• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Žunovnica dobija sportsko igralište

Općina Hadžići kontinuirano radi na implementaciji projekta da svaka mjesna zajednica dobije sportsko igralište. Na red je došla i Mjesna zajednica Žunovnica. U Službi za razvoj, stambeno-komunalne poslove Općine Hadžići kažu da je izrada idejnog projekta igrališta u završnoj fazi, a da će se nakon toga pristupiti dobijanju potrebnih saglasnosti za glavni projekat.

Ovom prilikom pozivamo građane MZ Žunovnica da daju svoje prijedloge šta bi to njihovo sportsko igralište trebalo da sadrži. Stručno osoblje nadležne općinske službe je ponudilo sljedeći sadržaj koji vi građani možete u svakom slučaju korigovati ili dodatno obogatiti.

1. Mobilijar za dječije igralište: penjalica „piramida“, most penjalica, multifunkcionalno igralište-dvije kule, spiralni tobogan, ravni tobogan, planinarska penjalica, ljuljačke; klackalice, njihalice;

2. Fitnes vanjske sprave: zračna hodalica i eliptična hodalica;

3. Urbani mobilijar: klupe, korpe za otpatke, šadrvani i ljuljačke za odrasle;

4. Jedan od prilaza igralištu biće ostvaren preko izdignutog pješačkog prelaza preko ulice Žunovačka;

5. Pješački most preko Žunovačkog potoka preko kojeg se ostvaruje prilaz igralištu iz ulice Igmanska;

6. Asfaltno igralište za basket.

7. Prostor bi se hortikulturno oplemenio niskim rastinjem, trajnicama duž pješačke staze, alejom listopadnog drveća duž ulice Žunovačka, ukrasnim listopadnim drvećem unutar igrališta i crnogoričnim grmljem.

Primjedbe, prijedloge i sugestije građani mogu slati na e-mail kabinet@hadzici.ba do 3. augusta 2021. godine.