• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Donji Zovik: Rekonstrukcija saobraćajnice i izgradnja mosta

Preduzeće HP Investing iz Mostara otpočelo je radove na rekonstrukciji saobraćajnice i izgradnji mosta preko rijeke Zujevine u naselju Donji Zovik. Općina Hadžići se odlučila za ovaj projekat zbog velikog oštećenja puta Zovik-Lokve.

Projektom će se izgraditi novi most sa dvosmjernim saobraćajem i moderni šestmetarski put od magistrale M-17 do ulaza u kasarnu Krupa dužine oko 700 metara.

Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, a sufinansijeri su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo i Općina Hadžići. U sklopu rekonstrukcije lokalnog puta, pristupiti će se i polaganju novih vodovodnih cijevi u trup puta, a radove će izvoditi JKP „Komunalac“ d.o.o. Hadžići.

Uz ovaj projekat Općina Hadžići je kod JP Ceste Federacije BiH kandidovala i projekat rekonstrukcije raskrsnice za Lokve. “ Skretanje sa M-17 za naselje Lokve u naselju Zovik je jako problematično. Imali smo i nekoliko smrtnih slučajeva zbog neadekvatne raskrsnice.

Nama je veoma bitno da se ovaj problem riješi i sanira na način kako smo to uradili i sa skretanjem za naselje Trzanj”, kaže načelnik Ejubović. Iz JP Ceste FBiH ističu kako je projekt rekonstrukcije isključne trake uvršten u njihov plan poslovanja za 2020. godinu i nalazi se u fazi projektovanja.