• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Javna ustanova “KSIRC” Hadžići u novom ruhu

Završetak radova utopljavanja objekta Javne ustanove “KSIRC” Hadžići, rekonstrukcije krova, poboljšanja sistema osvjetljenja, instaliranja solarnih panela i punjača za električna vozila obišli su Općinski načelnik Hamdo Ejubović i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda. Projekat je realizovan za šest mjeseci, a radove vrijedne 856.000 KM finansirali su Općina i ministarstvo.

Saniran je krovni pokrivač (zamjena limenog pokrivača, sa termo panelima), objekat je utopljen radi povećanja energetske efikasnosti. Realizovan je projekat poboljšanja sistema osvjetljenja dvorane sa daljinskim upravljanjem što je jedan od uslova za održavanje utakmica takmičarskog karaktera. Instaliran je sistem solarnog napajanja i solarnog punjača za eletrična motorna vozila snage 22 Kw.

“Želim posebno da se zahvalim Općini Hadžići i načelniku Ejuboviću te ministru Kenanu Magodi koji su izdvojili sredstva za jedan ovako važan projekat. Zahvaljujem se i našim zastupnicima u Skupštini KS i Federalnom parlamentu koji su svo ovo vrijeme držali u fokusu naše potrebe. Dvorana u Hadžićima danas je u novom ruhu. Plijeni svojom ljepotom i funkcionalšću. S ponosom dočekujemo utakmice evropskog kupa za rukometašice i radujemo se što možemo pružiti optimalne uslove svim građanima koji koriste ovaj objekat”, kazao je direktor JU KSIRC Hadžići Iijas Kovačević.

Vrijednost projekta je 856.000,00 KM. Ministarstvo kulture i sporta na čelu sa ministrom Magodom izdvojilo je 415.000 KM, a Općina 441.000 KM. Izvođač radova je firma Sela, nadzor nad izvođenjem radova vršio je Zavod za izgradnju KS uz koordinaciju Službe za razvoj i stambeno-komunalne poslove Općine Hadžići.