• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

MZ Tarčin: Izgrađeno dječije igralište sa mobilijarom

 

U Mjesnoj zajednici Tarčin, neposredno uz objekat Društvenog doma, izgrađeno je dječije igralište sa mobilijarom. Radove vrijedne 135.303,22 KM izvelo je preduzeće Musić Company, a finansirala Općina Hadžići.

“Zahvaljujemo se prije svega Općini Hadžići i izvođaču radova što su u relativno kratkom roku realizovali našu inicijativu i izgradili ovo prekrasno dječije igralište. Mališani i njihovi roditelji su veoma zadovoljni. Ovaj projekat, zajedno sa potpuno renoviranim Društvenim domom, daje našem Tarčinu jednu novu lijepu sliku. Sljedeći važan posao koji ćemo realizovati uz pomoć Općine jeste ugradnja projektora, odgovarajuće rasvjete i audio sistema kako bi se u našem Društvenom domu mogle vršiti projekcije filmova, ali i održavati pozorišne predstave te drugi slični dogđaji”, kazao je Nermin Horman predsjednik savjeta MZ Tarčin.

Posredstvom Službe za razvoj, stambeno-komunalne poslove Općine Hadžići bit će postavljen video nadzor na dječijem igralištu. Izvršit će se i neophodne korekcije saobraćaja da bi prostor oko Doma bio što bezbjedniji kako za djecu tako i za druge posjetioce.