• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

U izgradnju putne infrastrukture u martu utrošeno 170.000 KM

Građevinska sezona 2024 u segmentu rekonstrukcije, izgradnje i održavanja putne infrastrukture na području općine Hadžići počela je dosta rano. Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima preduzeće “Komunalac” Hadžići je po nalogu Općine Hadžići samo u mjesecu martu asfaltiralo oko 900 metara lokalnih puteva. Uglavnom se radilo o manjim dionicama, krakovima. Radovi su izvedeni u naseljima Trzanj, Korča, Mehina Luka, Resnik i Vrančići. Za ove poslove Općina Hadžići je izdvojila 170.000 KM.

Pored izgradnje putne infrastrukture posebna pažnja se posvećuje njenom održavanju zašto je nadležna putna služba Općine Hadžići. Ona ima zadatak da na vrijeme popravi sva mala oštećenja koja bi kasnije mogla uzrokovati veće štete i izrazitiju nesigurnost saobraćaja.

Posebna pažnja se posvećuje čišćenju puteva od blata, prašine i smeća, odstranjivanju posipnog materijala nakon zime, održavanju bankina, čišćenju rigola i skretanju vode koja pritječe na kolnik. Iako putari imaju zadatak redovne putne ophodnje molimo građane da sve nepravilnosti na lokalnim putevima prijave Općini Hadžići na broj telefona 033/475-954 kako bi se iste na vrijeme otklonile.