• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Investicija od skoro 700.000 KM osigurava pitku vodu za stanovnike naselja Bare, Drozgometva i Miševići

Općina Hadžići i Ministarstvo komunalne privrede Kantona Sarajevo sa 696.770,00 KM finansiraju projekat izgradnje potisnog i distributivnog cjevovoda pitke vode sa izgradnjom dva rezervoara od po 100 kubika na području naselja Bare.

Izvođači radova su “Ted Invest” i “Telefon gradnja” koje smo danas zatekli u fazi gradnje prvog rezervoara R2 kapaciteta 100 kubika u podnožju Batalovog brda. Rezervoar R3 će se graditi ispod samog brda Oštrik.

Ovaj distributivni cjevovod je dio prepumpnog vodovodnog sistema “Garovci-Ban Brdo-Bare”, a namijenjen je za vodosnabdijevanje gornjeg dijela naselja Bare, vodosnabdijevanje stanovnika naselja Drozgometva koji su ranije koristili vrelo “Danac” te vodosnabdijevanje stanovnika naselja Gornji Miševići.

Voda je pod sve većim pritiskom zbog ubrzanog ekonomskog razvoja i rasta populacije. Sva voda dolazi iz ekosistema i sva voda koju koristimo na kraju se vraća u okoliš, zajedno sa svim onečišćenjima koja smo dodali. Cijenimo vodnu infrastrukturu, cijenimo vodne usluge,cijenimo vodu kao input za proizvodnju i društveno-ekonomske aktivnosti i cijenimo društveno-kulturne aspekte vode.