• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Građani Hadžića besplatno mjerili šećer u krvi, pritisak i saturaciju

Preko 150 građana razne životne dobi iskoristilo je danas priliku da u centralnom parku Meram u Hadžićima besplatno izmjere pritisak, šećer u krvi, saturaciju, frekfenciju srčanog rada ili da se posavjetuju sa nutricionistom.

Ovu hvale vrijednu akciju organizovalo je Udruženje 'Zajedno zdraviji' uz svesrdnu podršku Općine Hadžići. Akcija je to koja je više nego dobro došla, posebno onima koji nisu pokriveni zdravstvenom zaštitom, ali i penzionerima. Na taj način, kažu, obave kontrolu bez velike gužve i čekanja u zdravstvenim ustanovama.

Udruženje 'Zajedno zdraviji', osnovano pod vodstvom mlade studentice Erne Džinić, šesta godina Medicinskog fakulteta UNSA te Lejle Drinčići, četvrta godine Farmaceutskog fakulteta UNSA, ovu i slične akcije provode s ciljem promocije zdravlja svih starosnih kategorija. Njima su se danas u Hadžićima priključile kolege Hamza Omerbašić, Usama Khedr i Almira Avdić.

Pored studiranja, studentski aktivizam i u vannastavne aktivnosti kroz učešće u projektima ovoga tipa su veoma važni. Trud naših budućih doktora i farmaceuta načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović nagradio je skromnim novčanim sredstvima. Novac će uložiti u nabavku novih medicinskih aparata kako bi njihove buduće aktivnosti bile još bolje i sadržajnije.