• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Kemal Čolo, stopostotni invalid iz Hadžića, dobio lift

Naš sugrađanin Kemal Čolo od rođenja je vezan za invalidska kolica. S kolicima je naučio živjeti. Svaki izlazak iz kuće mu je bio izazov i zahtijevao je poseban plan i pomoć. Kemalova porodica je od Općine zatražila da mu naprave lift. Obećanje je ispunjeno i lift je napravljen. Kemalu, njegovoj porodici, posebno majci Elviri, sve ovo je život opterećen materijalnim i fizičkim preprekama učinilo mnogo lakšim.

“Veliko hvala načelniku Ejuboviću i Općini Hadžići na ovom gestu. Ugradnja lifta nam je olakšala život i naše svakodnevne potrebe. Sav Kemin svijet, ono čemu se raduje je ova kuća, odlazak kod nane i odlazak u školu. Zaista nemam riječi da se zahvalim”, kazala je Elvira Čolo.

"Treba stalno i iznova podizati svijest naših sugrađana kada su u pitanju odnosi spram osoba s posebnim potrebama. Često su oni, na žalost, građani drugoga reda. Svako od nas može u okviru svojih mogućnosti njima i njihovim porodicama učiniti život lakšim i podnošljivijim. Evo na ovaj način Općina odgovora tom izazovu. Pored svih materijalnih stvari njima je potrebna i moralna podrška, ljudska topla riječ, iskazana ljudska dobrota. Zato smo danas sa Kemom i njegovom majkom Elvirom popili kafu“, kazao je načelnik Ejubović.

Izgradnja lifta je projekat za koji je Općina Hadžići izdvojila 35.000,00 KM. Radove je izvelo preduzeće Seul Comerc. Kemal će na jesen biti učenik prvog razreda Srednjoškolskog centra Hadžići i želimo mu sve najbolje.