• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Akcija čišćenja korita Zujevine: Uposlenici Općine prikupili dvije tone smeća

U organizaciji Općine Hadžići, njenih uposlenika, danas je provedena akcija čišćenja korita i obala rijeke Zujevine na potezu od zgrade Općine Hadžići do nove osnovne škole u Hadžićima.

Tom prilikom prikupljeno je preko dvije tone različitog otpada kojeg nesavjesni pojedinci bacaju u rijeku. Riječ je o plastičnoj ambalaži, limenkama, automobilskim gumama, kabastom otpadu isl..

Cilj akcije je prema riječima organizatora, pomoćnika Općinskog načelnika gospodina Eldara Prohe, da se pred nadolazeće praznike, ali i turističku sezonu Hadžići predstave u punom sjaju i ljepoti te da se skrene pažnja nesavjesnim pojedincima koliku štetu prave okolini, biljnom i životinjskom svijetu.

“Akcija je provedena uspješno. Iz rijeke i sa njenih obala izvadili smo preko dvije tone otpada. Na žalost to je previše za jednu manju dionicu u samom centru grada. Apelujem ovom prilikom na građane koji bacaju smeće u rijeku da prestanu sa tom ružnom navikom. Imamo dovoljno kontejnera, odvoz smeća je redovan i nema potrebe da se i jedan paprić nađe na ulici, a ne u rijeci”, poručio je Proha.

Općina Hadžići poziva sve građane da vode računa o našim rijekama i potocima, šumama i zelenim površinama, jer čuvajući njih, čuvamo naše zdravlje i naš grad. Za čiste i lijepe naše Hadžiće!