• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

OBAVIJEST BIRAČIMA

Obavještavaju se građani sa područja Općine Hadžići da je Općinska izborna komisija Hadžići u pripremi i provođenju Lokalnih izbora, koji će se održati u NEDJELJU, 06. OKTOBRA 2024. GODINE, organizovala izlaganje Izvoda iz privremenog biračkog spiska.

Izvodi iz privremenog biračkog spiska izlažu se na uvid javnosti u Centru za birački spisak Općine Hadžići u periodu od 08. juna do 08. jula 2024. godine, svakim radnim danom u vremenu od 08,00 do 16,00 sati u svrhu izrade konačnog Centralnog biračkog spiska.

Općinska izborna komisija Hadžići ovim javnim izlaganjem Izvoda iz privremenog biračkog spiska osigurava svim licima pristup kako bi mogli provjeriti svoje podatke, te izvršiti njihovu ispravku kod nadležnog organa.

Birači koji u periodu izlaganja Izvoda iz privremenog Centralnog biračkog spiska uoče nepravilnosti i pogrešne podatke, imaju pravo zahtijevati njihovu ispravku, ukoliko se radi o ispravci ličnih podataka, a zahtjev se podnosi organu nadležnom za vođenje podataka čija se ispravka zahtijeva.

Raseljena lica imaju mogućnost da odaberu biračku opciju određenu članom 20.8. Izbornog zakona BiH, putem Centra za birački spisak, a zahtjev od raseljenih lica zaprima Općinska izborna komisija u roku od 75 dana prije održavanja izbora, odnosno do 23.07.2024 godine i dostavlja ga Centralnoj izbornoj komisiji BiH radi ažuriranja CBS za raseljena lica.

Birači koji vrše provjeru ličnih podataka, obavezni su sa sobom ponijeti identifikacioni dokument - novu ličnu kartu (CIPS) i ostvariti svoje biračko pravo. Preduslov za to je registracija birača.

Za sve informacije i eventualne nejasnoće možete se obratiti na telefone:

- 033 475-907 – predsjednik OIK-a

- 033 475-944 – Centar za birački spisak Općine