• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Novčana nagrada i slavljenička torta za najuspješniji sportski kolektiv općine Hadžići

U povodu osvajanja Kup-a BiH načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović upriličio je jučer svečani ručak za rukovodstvo i rukometašice Rukometnog kluba Hadžići. U ugodnoj atmosferi sumirani su rezultati protekle takmičarske sezone i proslavljen trofej. Razgovaralo se o planovima za budućnost, naročito u onom dijelu koji se odnosi na nastupe lisica na evropskoj rukometnoj sceni i domaćem prvenstvu za narednu sezonu.

“Čestitam prije svega trenerici Almi, svim rukometašicama i upravi kluba na ovom ogromnom uspjehu koji služi na čast kako vama tako i svim građanima općine Hadžići. Ono što vam možemo obećati da ćemo kao Općina i dalje biti bezrezervna podrška kako vama rukometašicama, koje ostvarujete vrhunske rezultate, tako i svim drugim sportskim kolektivima”, kazao je tom prilikom načelnik Ejubović.

Naše rukometašice osvojile su Kup Bosne i Hercegovine u Banja Luci gdje su u završnici savladali ekipu Gruda rezultatom 25:24. Ovo je lisicama 6. po redu trofej Kup-a BiH.

Za izvanredan rezultat, pored redovnih budžetskih sredstava namijenjenih za RK Hadžići, načelnik je rukometašice nagradio sa dodatnih 7.000 KM.