• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava za podsticaj junica iz vlastitog uzgoja

Općina Hadžići raspisuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava za podsticaj junica iz vlastitog uzgoja.

Pravo na učešće imaju fizička lica koja imaju prebivalište na području općine Hadžići i adekvatan štalski objekat lociran u blizini stambenog objekta u kojem isti stanuju. Posebno prioritetne kategorije stanovništva su nezaposlene osobe i osobe slabijeg imovinskog stanja. Jedan aplikant može aplicirati za podsticaj do maksimalno tri junice iz vlastitog uzgoja.

Podsticaj se može ostvariti i za junice koje su oteljene u toku 2023. godine (za one koji to pravo nisu iskoristili u 2023. godini) i u toku 2024. godine.

Obrazac zahtjeva i izjave se mogu preuzeti na web stranici Općine Hadžići ili na info–pultu Općine Hadžići i sa dokumentacijom predati u zatvorenoj koverti na protokol Općine Hadžići sa naznakom „Za javni poziv za podsticaj junica iz vlastitog uzgoja“.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za privredu, finansije i inspekcijski nadzor općine Hadžići II sprat soba broj 204 ili na broj telefona 033/475-948 svakim radnim danom od 08:00-16:00 sati.

Javni poziv ostaje otvoren do 29.11.2024. godine do 16,00 sati.

Tekst javnog poziva preuzmite OVDJE.

Prijavni obrazac preuzmite OVDJE.