• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Sistemsko rješavanje pružanja mobilne njege i brige o socijalno ugroženim

Poboljšanje sistema socijalne zaštite na području općine Hadžići sa fokusom na starije osobe i osobe u potrebi putem usluge mobilne njege bila je tema sastanka kojeg su protekle sedmice u zgradi Općine Hadžići održali pomoćnik načelnika u Službi za BIZ gospodin Senad Kovačević, direktorica Ustanove socijalne zaštite “Hilfswerk Kuća podrške” Lejla Brulić, menadžerica projekta “Hilfswerk International” Azema Avdušinović te stručna savjetnica Centra za socijalni rad općine Hadžići Minela Tucak.

Vođeni trogodišnjom saradnjom i iskustvom u podršci osobama u potrebi za kućnom njegom, zaključak sastanka je bio da postoji potreba za dodatnim uslugama na području općine Hadžići koje pruža “Hilfswerk Kuća podrške” kao i potreba za zajedničkim timskim radom.

U narednom periodu “Hilfswerk International” će formirati radnu grupu koja će dati doprinos sistemskom rješavanju pružanja mobilne njege i brige o socijalno ugroženim osobama u potrebi.

Detalji na linkovima ispod:

https://kucapodrske.hwi.ba/assets/files/1644323573-korisnik-hilfswerk-kuce-podrske-o-zivotnim-okolnostima-i-korisnosti-pomoci-u-kuci.pdf

https://kucapodrske.hwi.ba/assets/files/1624867622-brosura-hilfswerk-kuca-podrske.pdf