• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

U susret jednom od najmasovnijih sportskih događaja u Kantonu Sarajevo

U organizaciji Škole fudbala „La Paz“ iz Pazarića u nedjelju 26.05.2024. godine u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ održat će se sedmi poredu fudbalski turnir za mlađe kategorije pod nazivom „La Paz Cup“.

Na turniru učestvuje 80 ekipa iz čitave Bosne i Hercegovine. Više od 800 mališana će pokazati svoje fudbalsko znanje u pet starosnih kategorija. Sve ovo „La Paz Cup“ čini jednim od najmasovnijih sportskih događaja u Kantonu Sarajevo.

Rukovodstvo „La Paz-a“ i mlade fudbalere jučer je primio načelnik Hamdo Ejubović. Općina Hadžići je i ove godine generalni pokrovitelj turnira te je načelniku Ejuboviću uručena zahvalnica i dres kluba za nesebičan doprinos u razvoju ovog sportskog kolektiva.

S obzirom na činjenicu da je turnir prerastao kapacitete s kojima raspolaže škola fudbala u Pazariću na sastanku je prezentovan projekat budućeg Sportsko-rekreativnog centra „Jedrinje“. Načelniku je prezentovan idejni porojekat kojeg je napravila grupa najtalentovanijih učenika završnih razreda našeg Srednjoškolskog centra pod mentorstvom njihovih profesora.

Centar bi se prostirao na površini od 16.000 kvadratnih metara, sadrži fudbalske terene, šetalište, dječiji mobilijar i kafić. Budući centar „Jedrinje“ pružao bi savršeno mjesto za rekreaciju, sportske aktivnosti i druženje za cijelu porodicu.

Načelnik Ejubović je pozdravio ovu ideju sa željom da se SRC „Jedrinje“ što prije izgradi na zadovoljstvo svih građana, a posebno omladine pazarićke regije. Naravno, bit će potreban angažman i sredstva kako naše lokalne zajednice tako i viših nivoa vlasti.