• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Obavijest: Klimatsko liječenje i uputstvo za realizaciju prava

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo Vas obavještava da su ispunjeni uslovi za implementaciju prava na klimatsko liječenje.

Svjesni koliko je pomenuto pravo značajno za opće zdravlje naših korisnika, ministarstvo je za implementaciju pomenutog prava u tekućoj godini planiralo budžetska sredstva, za okvirno 250 korisnika.

Pravo na banjsko i klimatsko liječenje, kao i način i postupak njegovog ostvarivanja regulisani su Zakonom o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 31/22 i 8/24), te Pravilnikom za utvrđivanje prava na banjsko i klimatsko liječenje (medicinska rehabilitacija), (“Službene novine Kantona Sarajevo”, br. 9/21 i 7/24 ).

S obzirom da se radi o pravu na banjsko i klimatsko liječenje, tj. radi se o jednom pravu koje se realizuje na dva načina, uzevši u obzir planirana budžetska sredstva za te namjene, ovim putem Vas obavještavamo i dajemo sljedeća uputstva :

- korištenje banjskog liječenja isključuje korištenje klimatskog liječenja i obratno,

- lica koja su već predala za jedan vid liječenja, mogu predati za drugi vid liječenja, samo u slučaju da je odlučeno negativno o prethodno podnesenom zahtjevu.

Zahtjev za upućivanje na banjsko - klimatsko liječenje (medicinsku rehabilitaciju) možete preuzeti u pretincu u holu zgrade Općine Hadžići (Hadželi 114) ili putem web stranice www.hadzici.ba. Zahtjev se popunjava i predaje na protokol Općine Hadžići.