• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Zaštitne maske i viziri visokog kvaliteta proizvedeni u TRZ Hadžići

Direktor Tehničkog remontnog zavoda Hadžići Meho Rekić u prisustvu komandanta Štaba civilne zaštite općine Hadžići Hamde Ejubovića uručio je danas zaštitne maske i vizire domaće proizvodnje komandiru Policijske stanice Hadžići Asimu Merdanoviću.Tehnički remontni zavod Hadžići je između ostalog i certificirani proizvođač zaštitne opreme, a vizire i maske nosit će naše mobilne policijske patrole.

“Prve količine doniramo našoj lokalnoj policiji. Ukoliko Štab civilne zaštite općine procijeni da se treba masovnije proizvoditi mi ćemo odgovoriti tom zahtjevu. Trenutno radimo ugovore za Švedsku, njihovoj policiji i ambulanti.

Nadam se da će se i naša policija odlučiti za našu zaštitnu opremu, proizvedenu u Bosni i Hercegovini, a ne da kupuju robu iz Kine što je trenutno slučaj. Razgovaramo sa Federalnom upravom civilne zaštite da od nas naruče opremu i isto tako da uradimo jedan dio balističkih vizira za deminere, govori Rekić.

Tehnički Remontni Zavod Hadžići je kompanija osnovana 1955. godine sa namjenom proizvodnje, održavanja i remonta naoružanja i vojne opreme. Iza ove komapanije stoje brojni uspješni projekti kao što su prvi bh. ručni bacač, pametna odijela, panciri i padobran za osvjetljavajuće minobacačke mine. Jedan od projekata Zavoda je razvoj AGL-a, a to je nitroglicerinska puška i mitraljez koji koristi municiju 40 milimetara koji proizvodi “Binas”.