• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Ko god želi sijati, Općina Hadžići će mu osigurati sjeme

Načelnik Općine Hadžići g. Hamdo Ejubović donio je danas odluku o doniranju paketa sa sjemenskim materijalom porodicama slabijeg imovinskog stanja sa područja naše općine, a koji žele da iskoriste sezonu proljetne sjetve. Prema riječima Ejubovića, podjela sjemenskog materijala i masovna sjetva odgovor je lokalne zajednice na krizu.

“Odlučili smo da finansiramo nabavku i isporuku sjemenskog materijala za proljetnu sjetvu 2020. godine svim građanima koji žele sijati, a nemaju dovoljno novca da to sami učine. Spiskove korisnika pojedinačnih donacija izradit će resorna općinska služba, a nakon upućenog javnog poziva. Koristim ovu priliku da pozovem građane koji imaju poljoprivredno zemljište u svom posjedu, a nemaju namjeru sijati da to isto zemljište ponude onima koji žele sijati ”, kaže Ejubović.

Poljoprivredno zemljište u svom vlasništvu Općina Hadžići stavlja na raspolaganje građanima koji žele izvršiti sjetvu. Uvjeti i način prijave će biti definirani javnim pozivom koji će biti raspisan u narednim danima.