• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Delegacija Općine Hadžići na mezarju 'Kovači' položila cvijeće i odala počast braniteljima BiH

Predsjedavajući Općinskog vijeća Hadžići Almin Bašić i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine – 1. marta, predvodili su delegaciju naše općine koja je danas položila cvijeće na mezarju “Kovači” te je na taj način odana počast braniteljima Bosne i Hercegovine. Pored vijećnika u delegaciji Općine bili su i predstavnici Koordinacije boračkih udruženja općine Hadžići.

Mezarje Kovači su pohodile i počast braniteljima odale i brojne delegacije državnih, federalnih, kantonalnih, gradskih i općinskih vlasti, kao i boračkih i drugih organizacija.

Istovremeno, cvijeće je položeno na mezar i odana počast prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH i vrhovnom komandanatu Armije RBiH Aliji Izetbegoviću.

Građani Bosne i Hercegovine danas slave Dan nezavisnosti i 30 godina od referenduma na kojem su se gotovo dvotrećinskom većinom opredijelili za nezavisnu, samostalnu, demokratsku i suverenu državu.

Referendumsko pitanje glasilo je: Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?

Referendum je održan 29. februara i 1. marta, a za nezavisnost je glasalo 2.073.568 glasača. Od ukupnog broja onih koji su se odazvali na referendum više od 99 posto njih bilo je za nezavisnost.