• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Načelnik Ejubović uručio terensko vozilo pripadnicima VD Tarčin

Načelnik Općine Hadžići g. Hamdo Ejubović uručio je danas ključeve vatrogasnog motornog vozila Nissan Navara komandiru Vatrogasnog društva Tarčin g. Horman Sifetu. Općina Hadžići je ovo vozilo opremljeno visokotlačnom pumpom i opremom za šumske požare platila 30.000 KM.

“Koristim priliku da se zahvalim načelniku Ejuboviću na još jednom u nizu odličnih poteza. Ovo vozilo ćemo koristiti za brze vatrogasne intervencije, ali i poplave. Oprema se za kratko vrijeme razmontira tako da ćemo ubuduće brzo djelovati i štiti ljude i imovinu tamo gdje se ukaže potreba”, kazao je komandir VD Tarčin Sifet Horman.

Općina Hadžići je našem Vatrogasnom društvu Tarčin do sada nabavila vatrogasne kamione Zastava i TAM 150, terensko vozilo Lada Niva te mnogo opreme poput naprtnjača, električnih i motornih pumpi za vodu, agregata za struju, , motornih pila, hidrantskih nastavaka, crijeva te ostale vatrogasne opreme.

“Izuzetno mi je drago sarađivati sa uspješnim kolektivima kakav je Vatrogasno društvo Tarčin. Na njih se može računati u bilo kojoj situaciji. Izuzetno su profesionalni i odgovorni. Koliko su oni bitni za našu općinu govori i podatak da su za prva tri mjeseca ove godine imali 27 intervencija počevši od požara, poplava do tehničkih intervencija”, istakao je načelnik Eujubović.

Pripadnici VD Tarčin su svojim zalaganjem u spašavanju ljudi i materijalnih dobara opravdali ova ulaganja i dio su Službe za zaštitu od požara i poplava Općine Hadžići.