• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Tradicionalni prijem Općinskog načelnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Hadžići

U multimedijalnoj sali u Hadžićima jučer je održan tradicionalni prijem Općinskog načelnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Hadžići kojem su prisustvovali privrednici, vijećnici, boračka populacija, predstavnici kulturnog, sportskog, političkog i javnog života naše općine.

Prisutnima su se obratili predsjedavajući Općinskog vijeća Almin Bašić i načelnik općine Hamdo Ejubović.

Načelnik je govorio o realizovanim projektima u 2023. godini i najavio buduće koji će se realizovati u 2024. godini. Izrazio je zahvalnost svima onima koji učestvuju u kreiranju boljeg života lokalne zajednice.

“Proteklih decenija završili smo oko 90 odsto svih infrastrukturnih projekata u Hadžićima. U 2023. radili smo u svih 17 mjesnih zajednica, po prioritetima. Radili smo projekte vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda, gradili puteve, uređivali industrijske zone. Mnoge projekte smo započeli na kraju 2023. sa namjerom da ih završimo početkom 2024. godine. S obzirom da je ovo moj posljednji mandat mogu kazati da sam iza sebe ostavio dobro uređenu lokalnu zajednicu. Većina krupnih, velikih infrastruktrunih projekata je završena. Onima koji dođu poslije mene biće puno lakše. Hadžiće vidim kao dobro uređenu lokalnu zajednicu po uzoru na one u Sloveniji ili Austriji. Imamo sve preduslove za to”, kazao je Ejubović.

Planirani Budžet Općine Hadžići za 2023. godinu bio je 19,6 miliona KM i u potpunosti je realizovan. Pokazatelj je to da smo iza sebe imali uspješnu godinu. Preko 60 odsto tog novca utrošeno je na kapitalne projekte, izgradnju.

“Općina smo koja je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu bila potpuno razrušena. Trebalo je mnogo toga da se obnovi i izgradi. Rad Općinskog vijeća u protekloj godini cijenim vrlo uspješnim u svakom pogledu. Imali smo odličnu sinergiju sa općinskim službama i načelnikom koji su većinu planova i materijala pripremali”, kazat će predsjedavajući OV Hadžići Almin Bašić.

Bila je ovo svojevrsna prilika da se u ugodnoj i opuštenoj atmosferi porazgovara i razmjene međusobna iskustva stečena u 2023. godini te da se iznesu planovi za 2024. godinu.