• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Općina Hadžići: Novi pravilnik donosi više novca za porodilje

Općina Hadžići je donijela novi Pravilnik o raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći porodiljama. Svaka majka koja rodi prvo ili drugo dijete ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć od 300 KM. Svaka majka koja rodi treće i svako naredno dijete ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć od 350 KM.

U protekloj 2023. godini na ime jednokratne novčane pomoći za porodilje Općina Hadžići je isplatila 31.600 KM za 158 porodilja (po 200 KM) te 7.000 KM za 28 porodilja (250 KM).

Općina Hadžići je donijela i novi Pravilnik o uslovima, kriterijima i načinu raspodjele novčanih sredstava za sufinansiranje troškova medicinski potpomognute oplodnje. Novim pravilnikom su uvedene dodatne olakšice tako da će, između ostalog, Općina Hadžići sa 2.000 KM sufinansirati troškove potpomognute oplodnje za prva tri pokušaja. U protekloj 2023.godini ovaj vid pomoći koristilo je šest parova, a isplaćeno je 12.000 KM.

Pravilnik o raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći porodiljama preuzmite OVDJE.

Zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć porodilji preuzmite OVDJE.

Pravilnik o uslovima, kriterijima i načinu raspodjele novčanih sredstava za sufinansiranje troškova medicinski potpomognute oplodnje preuzmite OVDJE.

Zahtjev za sufinansiranje troškova medicinske potpomognute oplodnje preuzmite OVDJE.