• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU OBUKE I MENTORSTVA ZA ŽENE

Unija za održivi povratak i integraciju u Bosni i Hercegovini, u suradnji s Općinom Hadžići objavljuje POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU OBUKE I MENTORSTVA ZA ŽENE u sklopu projekta “Osnaživanje žena poduzetnica u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine: Prevazilaženje ekonomskih i društvenih prepreka” kojeg podržava Američka amabsada u Bosni I Hercegovini.

Program obuke i mentorstva namijenjen je ženama s područja općine Hadžići, koje žele kroz šest radionica (modula) i mentorski program stjecati nova i unapređivati prethodno stečena znanja i vještine. Cilj programa je pružiti podršku ženama da se ohrabre za vlastite poduzetničke pothvate i ostvare ekonomsku neovisnost i socijalnu sigurnost.

Radionice na teme: Pravni aspekti i prednosti registracije malog biznisa, Razvijanje Poslovnog Plana, Brendiranje i Marketing, Osnove Financijskog Menadžmenta, Poslovno Umrežavanje, Održivost i Rast Malog Biznisa, održavat će se jednom sedmično u skladu s dogovorom predavača i grupe. Obuka je besplatna, a sve polaznice će dobiti materijale s predavanja. Tokom predavanja bit će osigurano osvježenje.

Obuka je planirana od januara 2024. do marta 2024. godine. Po završetku obuke, sve sudionice dobit će završni certifikat. Sve polaznice programa obuke bit će uključene i u program mentorstva u trajanju do 30. augusta 2024. godine.

U sklopu obuke organizirat će se i dva druženja (umrežavanja) sa mentorima, poduzetnicama, poslodavcima te relevantnim agencijama i institucijama.

KO SE MOŽE PRIJAVITI? Prijaviti se mogu sve zainteresirane žene u dobi od 18 do 65 godina, posebno žene iz povratničke populacije, nezaposlene žene registrirane na Birou za zapošljavanje, samohrane majke i mlade žene/djevojke koje završavaju ili su završile formalno školovanje.

Prijave se vrše na mail adresu uzopi@bih.net.ba s naznakom: PRIJAVA ZA OBUKU

U prijavi navesti:

  • Ime i Prezime
  • Dob
  • Zanimanje
  • Adresa i Kontakt Telefon
  • Da li ste zaposleni
  • Motiv za prijavu

Prijaviti se možete do 30. novembra 2023. Broj mjesta je ograničen.

Z a sve dodatne informacije možete naskontaktirati na telefon: +387 33 239 605 ili mail: uzopi@bih.net.ba