• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Općina Hadžići donirala 30.000 KM hitne pomoći stanovništvu Gaze

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović sastao se danas, u zgradi Općine Hadžići, sa ambasadorom Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeqom Namoora.

Ejubović je ovom prilikom u ime građana općine Hadžići uputio izraze saosjećanja te ponudio pomoć kako bi se smanjile patnje naroda u okupiranoj Gazi. Iz Budžeta Općine narodu Gaze bit će uplaćeno 30.000 KM.

Ambasador Namoora se zahvalio načelniku na izrazima podrške i finansijskoj pomoći. Kazao je da je narod Palestine u konstantnom strahu od progona i ubistava, da su izloženi raznim vrstama zločina, te da im izrazi solidarnosti iz prijateljske BiH i Hadžića mnogo znače.

Ministarstvo zdravlja u Gazi objavilo je jučer da je u izraelskom bombardovanju u Pojasu Gaze poginulo 8.306 Palestinaca. Među poginulima je 3.457 djece i 2.136 žena, dok je više od 21.048 ljudi povrijeđeno.

Današnjem prijemu prisustvovao je i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, sin legendarnog komandanta ARBiH Zaima Imamovića.

Sagovornici su se rastali uz želju da progon i ubistva u okupiranoj Gazi što prije prestanu te da se čim prije sretnu boljim povodom.