• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

„IOM“ donirao reciklomat Srednjoškolskom centru Hadžići

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku pomoć Ambasade Italije u BiH, a posredstvom Općine Hadžići donirala je danas Srednjoškolskom centru Hadžići uređaj za prikupljanje i recikliranje ambalažnog otpada. Radi se o pametnom uređaju koji prihvata plastičnu, staklenu i aluminijsku ambalažu, te podrazumijeva jedinstvene benefite za sve građane. Jedan od benefita ogleda se u promjenama navika u odlaganju otpada i podizanju ekološke svijesti. Na ovaj način nastojat će se povećati svijest o očuvanju životne sredine te zaštite okoliša kod svih građana ovog područja a naročito kod mladih koji pohađaju Srednjoškolski centar Hadžići i koriste usluge JU KSIRC Hadžići.

Benefiti koje do sada nudi pametni reciklomat, preko partnerskih kompanija su “Reciklažom u zoološki vrt” - besplatan ulaz u Pionirsku dolinu na osnovu 10 recikliranih boca, “Reciklažom na Vrelo Bosne“ - besplatan ulaz na Vrelo Bosne na osnovu 10 recikliranih boca,“Reciklažom do besplatne vožnje”- besplatna karta za javni gradski prijevoz na osnovu 10 recikliranih boca, “Plati parking reciklažom”- besplatan parking na parkinzima kojima upravlja KJKP „RAD“ na osnovu 10 recikliranih boca, te “Recikliraj i Pomozi.ba humanitarno udruženje”- donacija sredstva za udruženje Pomozi.ba za svaku recikliranu bocu po 5 feninga.

Profesori Srednjoškolskog centra Hadžići i v.d. direktora gospodin Misim Gegić zahvalili su se na ovoj donaciji te istakli da su zajedno sa svojim učenicima već ranije poduzimali određene aktivnosti na prikupljanju i recikliranju ambalažnog otpada te da će im reciklomat u njihovom dvorištu sada taj proces učiniti zanimljivijim, lakšim i svakako ga intenzivirati.