• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Hadžićko ljeto 2023:Prijem za učesnike Međunarodnog dječijeg festivala folklora

Kulturno-zabavnu manifestaciju “Hadžićko ljeto” i ove godine otvara Međunarodni dječiji festival folklora. Tim povodom danas je u zgradi Općine Hadžići upriličen prijem za učesnike festivala. Predstavnike kulturno-umjetničkih društva iz Ukrajine, Poljske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Češke, Turske i Slovačke primio je načelnik Hamdo Ejubović sa svojim pomoćnicima i saradnicima. Bila je ovo prilika da se našim gostima poželi topla dobrodošlica te da im se dodijele skromni pokloni.

Međunardni dječiji festival folklora, 12. po redu, organizuje Udruženje “Nominativ” iz Sarajeva. Pored pomenutih inostranih kulturno-umjetničkih društava nastupit će i naša društva „Mladi metalac“, „Ivan planina“, „Igman“ i „Bjelašnica“.

Tokom festivala, mladi članovi kulturno-umjetničkih društava imat će priliku družiti se s mladima iz drugih gradova i država, a publici će pružiti jedinstvenu priliku da uživaju u raznolikom programu koji obuhvata tradicionalne plesove, muziku i nošnje.
Pozivamo sve građane i posjetioce Hadžićkog ljeta da uz najmlađe generacije dožive kulturno-umjetničko nasljeđe spomenutih zemalja ali i tradiciju Bosne i Hercegovine.

 

Nedjelja, 30.07.2023.

- Defile kulturno-umjetničkih društava;

- 19:00 ul. Hadželi / ul. Zlatnih ljiljana / ul. 6.mart;

- Svečano otvaranje manifestacije „Hadžićko ljeto 2023“;

- XII međunarodni dječiji festival folklora;

- Vrijeme : 20:00h;

- Mjesto: Igralište OŠ „6.mart“ Hadžići.