• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Obavijest

Na zvaničnoj Web stranici općine Hadžići je objavljena online aplikacija adresnog registra, koja služi za uvid u elektronsku bazu podataka svih adresa na teritoriji naše Općine.

Baza podataka ulica i kućnih brojeva se svakodnevno replicira na centralnu bazu podataka koja se nalazi u Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Adresni registar je uspostavljen na osnovu Ugovora o zajedničkim obavezama pri uspostavi i održavanju podataka adresnog registra između Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i općine Hadžići.

Značaj uspostave adresnog registra

Adresni registar pruža mogućnost lakšeg i bržeg pristupa lokaciji, što je od velikog značaja za Službu hitne medicinske pomoći, policiju, civilnu zaštitu, vatrogasce, te druga javna preduzeća i ustanove, koji će imati tačne adrese za korisnike svojih usluga.

Klikom na izbornik ADRESNI REGISTAR, otvara se kratko uputstvo i link za pristup aplikaciji.

Ova javna karta sadrži:

· ortofoto snimak

  • naseljena mjesta (62)

· ulice

· kućne brojeve

· katastarske čestice

· katastarske općine

 

Pretragu možete izvršiti po:

· naseljenom mjestu ili

· ulici i kućnom broju ili

· već poznatoj katastarskoj čestici i katastarskoj općini

U cilju zaštite vlasnika/posjednika nekretnina nisu prikazani lični podaci kao što su ime i prezime itd. Svi prikazani podaci su informativnog karaktera i ne mogu služiti kao javna isprava. Prikazani podaci se ne smiju koristiti u poslovne i komercijalne svrhe.

Potvrda o kućnom broju se na zahtjev može dobiti u prostorijama adresnog registra.

Služba za prostorno uređenje, urbanizam i građenje