• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Općinsko takmičenje iz matematike

Općinsko takmičenje iz predmeta matematika održano je 6. marta 2023. u OŠ ''Hilmi ef.Šarić'' u Tarčinu. Takmičenje je bilo pojedinačno za učenike VI, VII, VIII i IX razreda, po tri učenika iz svakog razreda škola učesnica.

Nakon dva i po sata testa, komisija koju imenuje Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS, je pregledala radove i sumirala rezultate, a potom su proglašeni rezultati, te uručene diplome i novčane nagrade učenicima za osvojeni plasman.

Kod VI –ih razreda najbolja je bila OŠ ''6.mart'' Hadžići čiji su učenici osvojili prva tri mjesta, i to: 1. mjesto Tarik Alomerović sa osvojena 74 boda; 2. mjesto Samra Kulenović 60,5 bodova i 3.mjesto Asja Čović sa 56 bodova. U ukupnom plasmanu škola prva je OŠ ''6.mart'' Hadžići sa 190,5 bodova, druga je OŠ ''9.maj'' Pazarić (54,5 b), treća OŠ ''Hadžići'' iz Hadžića (50 b) i četvrta OŠ ''Hilmi ef.Šarić'' iz Tarčina (43 boda).

Najviše uspjeha kod VII-ih razreda imala je učenica OŠ ''9.maj'' iz Pazarića Zehra Mujezin koja je osvojila prvo mjesto sa 48 bodova. Drugo mjesto zauzela je Hana Keško iz OŠ ''Hilmi ef.Šarić'' Tarčin, a trće mjesto je bila Džejna Fejzić,također iz OŠ ''9.maj'' Pazarić. U ukupnom zbiru bodova po školama najuspješnija je OŠ''9. maj'' Pazarić sa 81 bodom, druga OŠ ''Hilmi ef. Šarić'' Tarčin sa 66 osvojenih bodova, treća je OŠ''Hadžići'' Hadžići sa 47 bodova, četvrta OŠ ''6. mart'' Hadžići (19 b), dok OŠ ''Zaim Kolar'' iz Trnova-Dejčići imala jedino dva predstavnika u kategoriji VII razreda i osvojila 18 bodova.

Prvo mjesto kod VIII-ih razreda zauzela je učenica iz OŠ ''Hadžići'' Hadžići, Lamija Martinović ( 34 bod.), drugo mjesto je zauzela učenica Džejlana Madžak iz OŠ ''6.mart'' Hadžići (22 bod.), a treće mjesto je zauzela učenica OŠ ''9.maj'' Pazarić Neila Rizvo (15 bod.). U ukupnom plasmanu VIII-ih razreda najbolja je bila OŠ ''Hadžići'' Hadžići sa ukupno osvojenih 43 boda, drugo mjesto je osvojila OŠ ''6. mart'' Hadžići (28 b), treće mjesto OŠ ''9. maj'' Pazarić (23 b), četvrto mjesto OŠ ''Hilmi ef.Šarić'' Tarčin (0 b).

Kod IX-ih razreda najbolji je bio učenik Hanan Šarić (I mjesto 35 b) iz OŠ ''9. maj''Pazarić, drugi je bio učenik Bakir Kabulović (33 b) iz iste škole, a treće mjesto je osvojio Faris Bašić iz OŠ ''6. Mart'' iz Hadžića. Po osvojenom ukupnom broju bodova u ovom razredu prvo mjesto je zauzela OŠ ''9. maj'' Pazarić sa 69 osvojenih bodova, druga je bila OŠ ''Hadžići'' iz Hadžića (47 b), treća OŠ ''6. mart'' iz Hadžića (42 b), četvrta OŠ ''Hilmi ef.Šarić'' iz Tarčina (4 b).

Služba za opću upravu, društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Hadžići