• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Najmasovnije obilježen Dan nezavisnosti BiH

Povodom obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti BiH i 6. marta Dana općine Hadžići preko 2000 učenika osnovnih i srednje škole prodefilovalo je danas glavnom ulicom Hadželi što je ujedno najmasovnije obilježavanje velikog državnog praznika. I ove godine slogan je bio “MOJA DOMOVINA BOSNA I HERCEGOVINA”. Defile su organizovale obrazovne institucije sa područja općine Hadžići i Općina Hadžići.

“Uspjeli smo ponovo okupiti najveći broj učesnika u našoj zemlji kada je u pitanju obilježavanje Dana nezavisnosti BiH. Naša tradicija se polako preliva i u druge gradove u BiH pa smo slične manifestacije po prvi put mogli vidjeti i u drugim sredinama.

Koristim priliku da se zahvalim svim učenicima, roditeljima i građanima koji su nam se pridružili. Posebne zahvale idu upravama osnovnih i srednje škole, GSS Hadžići, našoj Policijskoj stanici Hadžići i naravno suorganizatoru Općini Hadžići.

Čestitam svima u domovini i dijaspori 1. mart Dan nezavisnosti BiH, a svojim sugrađanima i Dan općine Hadžići, kazao je predsjednik Organizacionog odbora manifestacije Mr. Muhamed Čović.