• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Održana 21. sjednica Općinskog vijeća Hadžići

Danas je održana 21. sjednica Općinskog vijeća Hadžići na kojoj je razmotreno i usvojeno 13 tačaka dnevnog reda. Sjednica je počela usvajanjem zaključka kojim se odobrava Općinskom načelniku da iz sredstava budžetske rezerve izdvoji i uplati 100.000 KM pomoći narodu Turske te da se nađe modus pomoći i za narod Sirije.

Usvojene su Odluke o dodjeli Općinskih priznanja. Najviše priznanje „Zlatni grb sa plaketom Općine Hadžići“ pripalo je preduzeću „ADANA CO“i Zehri Mariću.

Priznanje „Šestomartovska plaketa“ dodijeljeno je hotelu „Tarčin Forest Resort and Spa“, Izetu Kori i Zineti Bajrić.

Općinsko priznanje „Zahvalnica Općine Hadžići“ dobili su Taekwondo klub „Iskra“, slastičarna „Orijent“ Tarčin, „Ukras“ d.o.o., Emin Mehmedić, Emir Isić i Aldin Čajić.

Posebno počasno priznanje „Prijatelj Hadžića“ dobio je Kenan Hrnjić.

Usvojeni su izvještaji o radu Općine Hadžići i Pravobranilaštva Općine Hadžići za 2022. godinu.

Vijeće je potvrdilo imenovanje dva člana u Općinsku izbornu komisiju Hadžići, a to su Sanja Sadiković I Sanela Mulagić.

Podršku Vijeća dobilla je Odluka o raspodjeli sredstava iz Budžeta Općine Hadžići za 2023. godinu - podrška poljoprivredi. Slijedeći pozitivnu praksu iz prethodnih godina i u 2023. će novac biti izdvojen za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i odgovarajućih priključaka, opreme za mljekarstvo i pčelarstvo, sufinansiranje projekta nabavke plastenika, steonih junica.

Podršku su dobile Odluke o usvajanju i provođenju planova parcelacije „Stambeno naselje Pazarić 1“, „Stambeno naselje Dragovići 1“, „Stambeno naselje Resnik“, „Stambeno naselje Tarčin 2 i 3“.

Sjednici je prisustvovalo 26 vijećnika koji su usvojili Izvještaj o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća za 2022. godinu sa izvještajem o radu radnih tijela Općinskog vijeća. Općinsko vijeće je realiziralo Program rada Općinskog vijeća Hadžići za 2022. godinu kroz devet redovnih sjednica, Svečanu sjednicu koja je održana povodom obilježavanja 6. marta - Dana Općine Hadžići i Svečanu akademiju povodom 25. novembra - Dana državnosti BiH. Nije bilo tematskih ni vanrednih sjednica Općinskog vijeća Hadžići u 2022. godini.