• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Akcija prikupljana pomoći narodu Republike Turske

U organizaciji Općinskog odbora „Merhameta“ Hadžići, Općine Hadžići i građana organizuje se akcija prikupljanja osnovnih sredstava za pomoć narodu Reupublike Turske koja je uz Siriju pogođena katastrofalnim zemljotresom.

Sredstva će se prikupljati u tri regionalna centra Hadžići, Pazarić i Tarčin. Akcija počinje u subotu 11. februara od 08:00 sati i trajat će do nedjelje 12. februara do 16:00 sati.

U Hadžićima pomoć možete dostaviti na parking ispred zgrade Policijske uprave Hadžići gdje će biti parkiran kamion (šleper).

U Pazariću pomoć možete dostaviti u Društveni dom Pazarić, a u Tarčinu u prostorije Vatrogasnog društva Tarčin.

Molimo građane da se drže preporuka Ambasade Republike Turske i da isključivo dostave sljedeća sredstava: deke, jastuci, posteljina, hrana za bebe, pelene za bebe, konzervirana hrana, kape, šalovi, rukavice, čarape, džemperi, jakne, unutrašnji veš (muški,ženski i dječiji), grijalice i termos boce.

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo Općinskom odboru „Merhameta“ Hadžići, firmi „Sloga“ d.o.o. Hadžići na čijem čelu je gospodin Denis Kovačević koja je ustupila kamion-šleper, vozaču Mirsadu Kusturi te Arton Media Hadžići.

Podsjećamo građane da je “Merhamet” otvorio HUMANITARNI BROJ telefon broj 090292001. Pozivom na ovaj broj građani mogu donirati 3.00 KM.