• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Delegacija Općine Hadžići posjetila Sorgun u Republici Turskoj

Na poziv Općine Sorgun delegacija Općine Hadžići boravila je u trodnevnoj posjeti Republici Turskoj. Tokom boravka obavljen je niz službenih prijema i sastanaka na kojima su nas predstavljali Općinski načelnik Hamdo Ejubović i predsjedavajući Općinskog vijeća Hadžići Almin Bašić.

Prvi radni sastanak održan je u gradskoj vijećnici Sorguna gdje su pored načelnika Mustafe Erkuta Ekincija prisustvovali vijećnici, privrednici i kulturni radnici.

“ Važno nam je ponovno oživljavanje intenzivnih odnosa između dvije prijateljske zemlje Turske i Bosne i Hercegovine i naših općina i gradova. Poziv i posjetu smo iskoristili da predstavimo potencijale Hadžića turskim privrednicima i vodećim ljudima općine Sorgun. U maju će oni biti kod nas kada ćemo finalizariti koje projekte ćemo zajedno realizovati. Načelnik Ekinci je zainteresovan da nam pomogne u oblasti poljoprivrede-plastenička proizvodnja . Također su izrazili želju da u Hadžićima finansiraju izgradnju kulturnog centra o čemu ćemo se u skorijoj budućnosti detaljno dogovoriti”, kazao je nakon posjete načelnik Ejubović.

Domaćini su predstavili ulaganja u oblasti turizma, saobraćajne infrastrukture, stanogradnje i ekonomije. Posebna pažnja je posvećena funkcionisanju njihovih industrijskih zona koje posluju veoma uspješno.