• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Javni poziv za dodjelu podsticaja fizičkim licima koja obavljaju djelatnost kao osnovno zanimanje na području općine Hadžići

Općina Hadžići raspisuje Javni poziv za dodjelu podsticaja fizičkim licima koja obavljaju djelatnost kao osnovno zanimanje na području općine Hadžići. Na javni poziv mogu aplicirati i fizička lica koja namjeravaju registrovati djelatnost kod nadležne Službe za upravu.

Javni poziv tretira sufinansiranje troškova nabavke stalnih sredstava i opreme, sirovina i repromaterijala, unaprijeđenja promocije proizvoda i usluga, očuvanja zanatske tradicije i kulturnog i historijskog nasljeđa, plaćanje dospjelih obaveza (PIO/MIO, zdravstveno osiguranje uposlenih, zakup poslovnog prostora), veće i lakše uključivanje žena u poduzetništvo, poticanje mladih osoba na samozapošljavanje, veće i lakše uključivanje mladih u poduzetništvo, te ostalim fizičkim licima sa ciljem pokretanja i razvoja vlastitog poslovanja.

Obrazac za prijavu se može preuzeti lično u zgradi Općine Hadžići (Hadželi 114) ili putem web stranice www.hadzici.ba. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za privredu, finansije i inspekcijski nadzor općine Hadžići, II sprat, soba broj 204 ili na broj telefona 033/475-947 svakim radnim danom od 08:00-16:00 sati. Javni poziv ostaje otvoren do 18.11.2022. godine do 16,00 sati.

Tekst javnog poziva sa detaljnim uputstvima preuzmite OVDJE.

Obrazac za prijavu na javni poziv preuzmite OVDJE.

Obrazac za Izvještaj o utrošku dodjeljenih sredstava preuzmite OVDJE.