• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Uspješno završen projekat utopljavanja osnove škole u Zabrđu

 

 

Općina Hadžići je uspješno okončala projekat utopljavanja osnovne škole u Zabrđu. Od septembra će osnovci lepeničke kotline nastavu pratiti u toplijim i ugodnijim učionicama. Valja napomenuti da Osnovnu školu “Kiseljak 2” Zabrđe pohađaju djeca iz naše Mjesne zajednice Mokrine. Postavljanje termo fasade Općina Hadžići je platila 32.000 KM.

“Ovom prilikom se zahvaljujemo načelniku Općine Hadžići, gospodinu Hamdi Ejuboviću na podršci. Najveće bogatstvo je ulagati u djecu i obrazovanje. Nakon okončanja radova na školskom objektu uslovi za rad i učenje bit će neuporedivo kvalitetniji, a s druge strane očekujemo značajne uštede kada je u pitanju izdvajanje za grijanje”, kazala je direktorica škole Amra Huseljić

Kako bi sadašnjim i budućim generacijama osigurala što bolje uslove života, Općina Hadžići kontinuirano radi na poboljšanju uslova obrazovanja, kroz izgradnju novih i dogradnju postojećih školskih objekata, nabavku školske opreme, stipendiranje učenika i studenata. Prije početka nove školske godine svim prvačićima sa područja općine Hadžići bit će podijeljeni ruksaci i školski pribor. Naravno, ni prvačići osnovne škole Zabrđe neće biti zaboravljeni.