• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Završena manifestacija „Hadžićko ljeto 2022“

Nakon dvogodišnje pauze zbog koronavirusa kulturno-zabavna manifestacija „Hadžićko ljeto“ ponovo je bila razlog okupljanja, druženja i dobre zabave u periodu od 29. jula do 4. augusta 2022. godine. Organizacioni odbor je ove godine pripremio bogat program za sve generacije koji je izazvao veliko interesovanje kod publike.

Manifestacija je zvanično otvorena 29. jula međunarodnim festivalom folklora na stadionu Osnovne škole “6. mart” Hadžići. Svoje učešće imali su ansambli iz Poljske, Srbije, Češke, Slovačke, Crne Gore i Grčke, te četiri kulturno-umjetnička društva sa područja općine Hadžići. Manifestaciju je pred brojnom publikom otvorio načelnik općine Hamdo Ejubović.

Drugi dan bio je rezervisan za najmlađu raju. Mirsad Abdagić Kike i mađioničar Kenan Imamović zabavljali su najmlađe svojim izvedbama a nije izostao ni neizbježni face painting. Djeca su skupa sa roditeljima uživala u druženju koje ovog puta nije mogla poremetiti ni kiša. U večernjim satima je uslijedila svirka za omladinu u izvedbi pop rock grupe Neo Stereo.

U vrhunskim interpretacijama Rifata Tepića, Aldijane Tuzlak, Ferida Avdića, Izeta Milišića, Asima Brkana, Muje Šantića, Jasne Mangafić, Hamze Šantića, Bahrije Hadžialić i Vesne Hadžić publika je uživala treću noć “Hadžićkog ljeta 2022”. Sve pjevače je pratio orkestar Džihada Polića a svoj nastup imao je i humorista Ismet Horo.

Poznati interpretatori ilahija i kasida Mustafa Isaković I Ibrahim Bilčević nastupili su uz svoju pratnju na stadionu Osnovne škole “6.mart” četvrtu noć manifestacije. Poseban dojam ove noći bio je i Mustafa Šehić sa prelijepim recitalom “Nije te bilo”.

Večer zabavnog programa bila je rezervisana za Dragana Marinkovića Macu i Picardia Band. Uvijek raspoloženi Maca je redao šale, a ovom prilikom pokazao je i svoje vokalne mogućnosti. Peta po redu noć je tako bila obilježena redom zabave, redom humora i redom dobre muzike.

Više hiljada posjetilaca uživalo je u spektaklu koji su skupa priredili Hamza Sokolović, Slađana Mandić i Mirza Selimović. U ovoj noći su uživale sve generacije I zasigurno će ostati kao jedan od posjećenijih događaja u Hadžićima.

Zatvaranje manifestacije bilo je osigurano za spektakularan koncert “Crvene jabuke” koji je za kraj ostavio poseban utisak te donio nezaboravnu atmosferu na stadionu Osnovne škole “6.mart”. Večer su obilježili svima poznati hitovi “Tugo, nesrećo“, „ Nekako s proljeća“, „Volio bih da si tu“, „Ima nešto od srca do srca“.

Procjenuje se da je manifestaciju u ovih sedam dana posjetilo više od 20 000 ljudi.