• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Prijem za predstavnike međunarodnih kulturno-umjetničkih društava

U okviru manifestacije Hadžićko ljeto, danas je u zgradi Općine Hadžići upriličen prijem za učesnike Međunarodnog festivala folklora. Festival će početi večeras defileom iz parka Meram u 19:00 sati a na stadionu OŠ „6. mart“ nastupit će ansambli iz šest zemalja Poljske, Srbije, Slovačke, Češke, Crna Gore, Grčke, kao i četiri kulturno-umjetnička društva sa područja općine Hadžići.

Načelnik općine Hamdo Ejubović ugostio je ansamble, te im poželio ugodan boravak u Hadžićima.

„Zaista mi je zadovoljstvo vidjeti svu ovu mladost ispred sebe, jedna lijepa prilika i lijep povod. Drago mi je što ćete ovaj dan a i naredne dane provesti u Hadžićima i Sarajevu družeći se, a u tom druženju pokazati da među ljudima nema razlike, među kulturama možda ima malo, ali unutar nas samih mi smo svi isti. Pokažite odraslima da kao djeca možete skupa i zajedno biti primjer koji će rezultirati dugogodišnjom saradnjom i druženjem, što je naposlijetku i cilj jedne ovakve manifestacije“, istakao je načelnik u svom obraćanju.

Ovom prilikom su se i gosti pojedinačno iz svih zemalja zahvalili na gostoprimstvu, te međusobno sa domaćinima  razmijenili simbolične poklone kao znak sjećanja na ovaj susret.