• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Počela velika akcija čišćenja na području općine Hadžići

Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Hadžići počela je jutros iza stadiona FK “Radnik” i trajat će tri dana.

Prema planu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, općine Hadžići i Trnovo, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, JKP Komunalac Hadžići i JKP Trnovo, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tarčin, KJP "Sarajevo-šume" d.o.o. Sarajevo, ZOI'84 Olimpijski Centar Sarajevo, mjesnih štabova civilne zaštite, akcija čišćenja odvijat će se u svim mjesnim zajednicama ovih općina.

Tom prilikom komunalna preduzeća će, u koordinaciji sa općinom Hadžići i mjesnim zajednicama, realizovati čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja i divljih deponija, a u skladu sa prioritetima koje su iskazale mjesne zajednice.

Na početku akcije jutros su iza stadiona FK “Radnik” u Hadžićima, bili prisutni resorni ministar Enver Hadžiahmetović, pomoćnik ministra Muhamed Bekto, načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović, te predstavnici preduzeća.

“Ovom prilikom se zahvaljujem Vladi Kantona Sarajevo i Ministarstvu komunalne privrede što su organizovali jednu ovakvu akciju. Ovaj put ćemo počistiti smeće kako bismo pokazali kako treba da izgleda naš Kanton Sarajevo. Ubuduće je potrebno putem edukacija, odgoja naše djece i sl. ovo usaditi kao pravilno ponašanje naših građana, a za one neodgovorne svakako trebamo dodati represivne mjere. Mi imamo nekoliko mjesta na koja se možemo više fokusirati počev od izletišta Stublovi pa nadalje, da ne zaboravimo Igman gdje poslije svakog vikenda ostanu kamioni smeća. Svakako pozivam građane da se pridruže ovoj akciji kako bi naši Hadžići bili čišći”, istakao je jutros Ejubović u svom obraćanju.

Organizatori su također pozvali građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da životni ambijent bude ljepši i uredniji.