• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Ministar Delić i načelnik Ejubović obišli Privrednu zonu Hadžići

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić i načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović obišli su danas Privrednu zonu Hadžići te razgovarali o do sada završenim poslovima infrastrukturnog uređenja i budućim potrebama.

Općina Hadžići na čelu sa načelnikom Ejubovićem pokazala je znanje i spremnost da iskoristi potražnju firmi za novim mjestima investiranja formirajući nekoliko privrednih zona koje su danas popunjene u punom kapacitetu. Tu nije izostala podrška Vlade Kantona Sarajevo.

„Iako smo limitirani u prostornom smislu, sve ono s čime smo raspolagali stavili smo u funkciju privrednog razvoja naše lokalne zajednice i države Bosne i Hercegovine. Formirali smo i popunili privredne zone Boce-Binježevo , Garovce i Mrđanović polje. Ovu koju danas obilazimo, Privrednu zonu Hadžići, kupili smo vlastitim sredstvima 2015. godine za 5,3 miliona KM. Zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo uložili smo u infrastukturno uređenje oko 2,2 miliona KM.

Prodali smo sve lokacije, njih 21. Neki od investitora su već pokrenuli svoje biznise, a od drugih to očekujemo u narednom periodu. Vođeni idejom stvaranja što više novih radnih mjesta nismo išli na zaradu pa smo inkasirali skoro jednak iznos novca koji smo uložili, negdje oko 7 miliona KM. Upravo zbog povoljnih uslova, cijena zemljišta 100 KM po metru kvadratnom sa svom infrastrukturom i 20 KM po metru kvadratnom građevinskog uređenja, mi smo privukli investitore i prodali sve lokacije“, kazao je Ejubović.

Ministar Delić je zadovoljan načinom na koji je posao u ovoj zoni završen te iskazao spremnost da finansira postavljanje unutrašnjenje rasvjete.

Administracija Općine Hadžići na čelu sa načelnikom Ejubovićem u proteklom periodu razrađenim strateškim planiranjem i pametnom politikom omogućila je stranim i domaćim investitorima odličan poslovni ambijent. Firme koje imaju sjedište na području općine Hadžići i koje ovdje posluju na godišnjem nivou ostvare promet od milijardu i 150 miliona KM. Sa firmama iz Privredne zone Hadžići to će biti puno više.