• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Prijem za najbolju atletičarku Bosne i Hercegovine Almu Hrnjić

Poslije odličnih rezultata ostvarenih u 2021. godini koje su joj donijele titulu najbolje atletičarke u Bosni i Hercegovini, Alma Hrnjić je i ovu sportsku sezonu otvorila na najbolji način. Pobjednica je podgoričkog ultramaratona, trka na 5000 metara, najbolja je bila u Splitu u utrci Trofej Slobodne Dalmacije te u Sarajevu na utrci Vivicitta.

Atletski savez Bosne i Hercegovine Almu Hrnjić i Amela Tuku je proglasio za najbolje atletičare u 2021. godini, a Alma je identično priznanje dobila od Kantona Sarajevo i Općine Hadžići.

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović organizovao je danas prijem za Almu čestitao joj uspjehe i novčano nagradio za promociju hadžićkog sporta.

Alma Hrnjić se zahvalila na čestitkama i dobivenoj nagradi, ali i svima koji su joj pomogli da dođe do titule najbolje atletičarke Bosne i Heregovine, a posebno treneru Seadu Kondi sa kojim je odradila naporne pripreme koje su doprinijele njenim velikim rezultatima.

Svu raskoš svog talenta i stepen spremnosti Alma bi trebala pokazati u narednim utrkama. Ovoga vikenda trči državno prvenstvo. Želimo joj mnogo uspjeha.