• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Delegacija grada Konye posjetila Hadžiće

Generalni sekretar Gradske uprave turskog grada Konye Ercan Uslu i načelnik općine Selcuk Ahmet Pekyatirmac sa svojim saradnicima posjetili su danas Općinu Hadžići. Sastali su se sa načelnikom Hamdom Ejubovićem, a razgovarano je o novim saradnjama i projektima te obnovi ranije uspostavljenih bratskih veza.

Namjera Gradske uprave Konye jeste da u Bosni i Hercegovini izgradi kulturno-privredni centar koji će povezivati privrednike i mlade ljude dvije zemlje, njihove ideje, a sve sa ciljem razvoja naših lokalnih zajednica. Upravo je ovo bila jedna od tema današnjeg sastanka.

„ Saradnja sa turskim narodom i njihovim općinama traje, bogata je, a bratimljenje je više nego korisno, slatko i uspješno. Polja za saradnju su beskonačna. Mi smo kao narod slični, imali smo jednu intenzivnu saradnju koja je prekinuta pandemijom koronavirusa. Ova današnja posjeta i razmjena ideja je znak da smo se ponovo vratili na stari kolosijek”, rekao je načelnik Ejubović.

Općina Hadžići je bratimljena sa turskim općinama Meram, Hacilar i Bahçelievler. Inače, gospodin Ercan Uslu je i počasni konzul Bosne i Hercegovine u gradu Konya.