• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Pokazna vježba protivpožarne zaštite u Centru za osnovnu obuku u Pazariću

U Centru za osnovnu obuku (COO) u kasarni “Zaim Imamović” Pazarić, 24. februara 2022. godine realizovana je pokazna vježba protivpožarne zaštite i gašenja požara.

Cilj ove vježbe je bio da se uz teoretsku obuku prikaže i praktična vježba gašenje požara u organizaciji civilne zaštite opštine Hadžići na kojoj su prisustvovali pripadnici COO i kandidati na obuci. Uz prethodnu koordinaciju predstavnika COO sa predstavnicima Službe civilne zaštite i mjesne zajednice Hadžići, koja je za potrebe realizacije pokazne vježbe angažovalo firmu Protect-ing d.o.o, te uz Dobrovoljno vatrogasno društvo Tarčin, dali značajan doprinos obuci koji je pripadnicima COO bio zanimljiv i zasigurno koristan jer je direktno uticao na povećavanje nivoa obučenosti pripadnika OS BiH.

Ovo je još jedan iz niza pokazatelja uspješne saradnje i veoma dobrih odnosa između civilnih i vojnih institucija, i samo je nastavak saradnje Centra i Civilne zaštite Općine Hadžići, te svakako postavlja temelje za nove aktivnosti u budućnosti, koje ćemo realizovati shodno pravilima i procedurama koje nalažu Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH.

(Oružane snage BiH)