• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Mališani vrtića “Ribica” na sastanku sa načelnikom Ejubovićem

Grupa djece polaznika vrtića “Ribica” iz Hadžića predvođena odgovornom odgajateljicom Belmom Gušo Isić i predstavnikom roditelja Jasnom Čović boravili su danas u Općini Hadžići gdje ih je primio načelnik Hamdo Ejubović. U znak zahvalnosti za pomoć koju Općina pruža njihovom vrtiću mališani su načelniku poklonili crtež te spremili prigodnu recitaciju.

“ Hvala Općini Hadžići i načelniku Ejuboviću za svu podršku koju dobijamo. Općina nam je protekle godine uredila dvorište postavljanjem klupa, klackalica, njihalica i ljuljački. Saniran je i predulaz. U ime mališana, njihovih roditelja i osoblja vrtića se iskreno zahvaljujem”, kazala je odgajateljica Belma Gušo Isić.

Vrtić „Ribica“ Hadžići je dio Jane ustanove Djeca Sarajeva. Trenutno broji 80 djece u tri odgojne grupe i svi kapaciteti su popunjeni.

“Za mene nema bolje posjete od ove danas. Općina Hadžići i ja kao načelnik smo našoj djeci uvijek na raspolaganju. Sve što je potrebno za njih ćemo bespogovorno napraviti. Bez djece ništa ne bi imalo smisla”, poručio je načelnik Ejubović.

Prema riječima odgajateljice Belme Gušo-Isić od većih radova ostalo je utopljavanje objekta. Vrtić je već dugo na listi čekanja u programu povećanja energetske efikasnosti Vlade Kantona Sarajevo.