• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Odluka o kriterijima za raspodjelu sredstava iz Budžeta Općine Hadžići za 2022. godinu - podrška poljoprivredi

Općinsko vijeće Hadžići na 12. sjednici održanoj 17.02.2022. godine usvojilo je Odluku o kriterijima za raspodjelu sredstava iz Budžeta Općine Hadžići za 2022. godinu - podrška poljoprivredi. Ovom Odlukom novac se raspoređuje za sljedeće namjene: NABAVKA NOVE (poljoprivredne mehanizacije i odgovarajućih priključaka (izuzev ATV/UTV/Quad), opreme za mljekarstvo, opreme za pčelarstvo (izuzev nabavke košnica); SUFINANSIRANJE projekta nabavke plastenika, steonih junica i projekta pčelarstva; FINANSIRANJE promotivnih aktivnosti i ostalih vidova podrške u oblasti poljoprivrede; SUFINANSIRANJE drugih projekata iz oblasti poljoprivrede (nabavka sjemena, plastenika, pčelinjih društava, opreme, i drugo).

 

Raspodjela sredstava vršit će se u skladu sa raspoloživim sredstvima, a najviše do iznosa planiranog Budžetom Općine Hadžići za 2022. godinu za podršku poljoprivredi koji iznosi 300.000 KM. Sredstva će se dodojeljivati na osnovu javnog poziva. Uslov za ostvarivanje novčanih sredstava za podršku poljoprivredi je da poljoprivredni proizvođač ima mjesto prebivališta na općini Hadžići u posljednje tri godine.

 

Za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i odgovarajućih priključaka, opreme za mljekarstvo i opreme za pčelarstvo (izuzev nabavke košnica), dodjeljivat će se sredstva u iznosu od 20% od vrijednosti nabavljene mehanizacije i opreme, a nabavka novih plastenika površine 50 m2 i više dodjeljivat će se sredstva u iznosu od 30% od vrijednosti plastenika. Maksimalan iznos novčanih sredstava za podršku poljoprivredi po jednom korisniku je 5.000,00 KM, bez obzira na nabavnu vrijednost iskazanu u računu.

 

ODLUKA O KRITERIJIMA ZA RASPODJELU SREDSTAVA IZ BUDŽETA OPĆINE HADŽIĆI ZA 2022. GODINU - PODRŠKA POLJOPRIVREDI