• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

U posljednjih devet godina Općina Hadžići za stipendije izdvojila 697.000 KM

U zgradi Općine Hadžići danas je upriličena svečana dodjela ugovora o stipendiranju učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2021/2022. godini. Studente i učenike završnih godina primili su načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i njegov pomoćnik Aziz Đozo.

„Prije svega hvala vam što ste došli i nadam se da iduće godine neće biti COVID 19 restrikcija kako bi ovu svečanost organizovali u Multimedijalnoj sali uz prisustvo svih učenika i studenata. Ove godine stipendiramo 70 studenata i 67 učenika. Nadamo se da ćete novac kvalitetno uložiti u svoje obrazovanje i osposobljavanje kako bi postali vrijedni članovi društva koji će unaprjeđivati kako našu lokalnu zajednicu tako i državu“, kazao je pomoćnik načelnika Aziz Đozo.

Visina mjesečne stipendije za srednjoškolce je 50 KM, a za studente 100 KM. Isplata se vrši mjesečno unaprijed u periodu trajanja školske godine.

„Trajno smo opredijeljeni da ulažemo u obrazovanje i stručno osposobljavanje naše omladine. Kako se Općina razvija tako i mi, iz godine u godinu, povećavamo iznos i broj stipendija. U posljednjih devet godina stipendirali smo 912 učenika i studenata za što smo izdvojili 697.000 KM. Tome treba pridodati i iznos od preko 100.000 KM koji svake godine izdvojimo za volontere. Oni u Općini i našim obrazovnim institucijama stiču svoje prvo radno iskustvo i postaju konkurentniji na tržištu rada. Učenicima, studentima i njihovim roditeljima čestitam i želim im puno sreće“, poručio je načelnik Hamdo Ejubović.