• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Prijem za dobitnike Zlatne i Srebrene značke UNSA

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović ugostio je danas dva najbolja studenta sa područja općine Hadžići, dobitnike počasnih priznanja Univerziteta u Sarajevu – Zlatne i Srebrene značke. Ova priznanja se dodjeljuju za izuzetne rezultate i vrlo visok prosjek ocjena za vrijeme prvog ili drugog ciklusa studija.

Dobitnik Zlatne značke Univerziteta za akademsku 2020/2021. godinu je Riad Subašić, koji je završio I ciklus studija Fakulteta islamskih nauka u Sarajeva sa impozantnim prosjekom. Diplomirao je na Odsjeku za islamsku teologiju, a trenutno pohađa master islamskih studija. Na prestižnom međunarodnom takmičenju u kreativnom izražavanju na arapskom jeziku održanom u Maroku, Riad je zauzeo prvo mjesto.

Dobitnica Srebrene značke za 2020/2021. godinu Ajla Tubok, studentica je Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja sa visokim prosjekom ocjena. Upisala je II ciklus studija ovog fakulteta, te je dobitnica brojnih certifikata i priznanja. Ajla je dugogodišnji stipendista Fondacije "Hastor". Tokom studiranja bila je volonter na mnogobrojnim projektima, radionicama, konferencijama i seminarima. Ostvarila je značajne rezultate u pojedničnim i timskim takmičenjima u Bosni i Hercegovini i regiji.

Općinski načelnik Hamdo Ejubović je, uz upućene čestitke na vrhunskim rezultatima, izrazio zadovoljstvo radi susreta sa najuspješnijim studentima sa područja općine, te istakao da su im vrata ove lokalne zajednice uvijek otvorena. Ovom prilikom studentima su uručeni pokloni i prigodne novčane nagrade.

Općina Hadžići već dugi niz godina izdvaja značajna finansijska sredstva za stipendiranje učenika i studenata, ali i za druge projekte iz ove oblasti.