• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Svečano otvoren prvi HUB u Hadžićima

Javna ustanova Kulturno sportski i rekreacioni centar Hadžići u saradnji sa Općinom Hadžići otvorila je danas vrata prvog Hub-a na području naše općine pod nazivom K-HUB.

Multifunkcionalni prostor namijenjen je srednjoškolcima, studentima kao i freelancerima. Hub nudi organizaciju radionica za mlade, organizovanje individalnih i grupnih instrukcija iz svih oblasti te pokretanje start-up biznisa.

Za adaptaciju i opremanje, Općina Hadžići je izdvojila 28.000 KM. Međunarodna organizacija za migracije (IOM BiH) donirala je računarsku opremu u vrijednosti od 8.000 KM.

Svečanom otvorenju pored mnogobrojnih prijatelja projekta i predstavnika IOM-a prisustvovali su i predsjedavajući Općinskog vijeća Hadžići Alen Bašić i Općinski načelnik Hamdo Ejubović.

“Uradili smo ono što je bilo do nas. Svesrdno smo podržali ovaj projekat koji će nadam se brzo prerasti u pozitivnu priču sa konkretnim rezultatima. Želim puno sreće rukovodiocima ovoga projekta uz poruku našim mladim ljudima da što više koriste ovaj prostor. Ovo je mjesto namijenjeno za dodatnu edukaciju, kvalitetno druženje i pokretanje, nadam se, uspješnih poslovnih projekata. Općina Hadžići će nastaviti, u skladu sa svojim mogućnostima, pružati podršku našim mladim. Također, nastavljamo sa podrškom Kulturno sportskom i rekreacionom centru. Ono što je trenutno u pripremi, a što mi dijelom finansiramo je opremanje jednog dobrog fitness centra za naše građane, kazao je načelniik Hamdo Ejubović.

Okupiti mlade ljude oko zajedničkog cilja obrazovanja, učenja, pripremanja ispita, rada na inovacijama, pokretanje biznisa, a sve to u jednoj opuštajućoj i motivirajućoj atmosferi bila je ideja mladog direktora Javne ustanove Kulturno sportski i rekreacioni centar Hadžići Ilijasa Kovačevića.

“Prije svega želim da se zahvalim našoj lokalnoj zajednici na čelu sa načelnikom Ejubovićem bez kojih ova priča ne bi mogla biti realizovana. Tu je i Međunarodna organizacija za migracije (IOM BiH) koja nam je donirala računarsku opremu. Svakako treba spomenuti i Institut za razvoj mladih “KULT” Sarajevo koji će u našem HUB-u organizovati edukacije i seminare”, istakao je direktor KSIRC-a Ilijas Kovačević.

Više informacija možete saznati i putem dobro uređene web stranice https://ksirc.ba/k-hub/.