• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Obilježen jubilej: 55 godina postojanja i rada Rukometnog kluba Hadžići

Svečanom akademijom koja je održana sinoć u multimedijalnoj sali Hadžići Rukometni klub Hadžići Interlogistic proslavio je 55 godina postojanja i rada.

Teško bi bilo nabrojati sve ono što je Rukometni klub Hadžići u tom periodu dao našoj lokalnoj zajednici, ali i Bosni i Hercegovini. Mnoge generacije gradile su i pisale ovu uspješnu sportsku priču koju najjednostavnije opisuje slogan “55 godina ponosa i slave”. Danas, s ponosom možemo reći da su Hadžići jedan od sinonima za ženski rukomet u Bosni i Hercegovini.

“ Naš klub predstavlja jedan ozbiljan, organizovani sportski kolektiv sa jasno izraženim ambicijama. Sezona 2021/22. po mnogočemu će ostati upamćena kao historijska i veoma uspješna. U tekuću sezonu ušli smo sa rekordnih sedam takmičarskih selekcija raspoređenih u različitim uzrasnim kategorijama koje se takmiče u više nivoa i sistema takmičenja unutar Rukometnog saveza BiH.

Po prvi put u našoj bogatoj historiji takmičimo se sa dvije seniorske selekcije, sa našim mladim nadama u Prvoj ligi Federacije BiH i Premijer ligi BiH. U posljednje tri godine klub je zvanično najuspješniji rukometni kolektiv u Kantonu Sarajevo. Organizovano delujemo i radimo na području općine Hadžići. Sa ukupno 95 registrovanih takmičarki jedan smo od najbrojnijih sportskih kolektiva u BiH i to nas posebno raduje i daje dodatni motiv da radimo još bolje”, kazao je u svom obraćanju predsjednik UO RK Hadžići-Interlogistic Mr. Muhamed Čović.

Prisutnima su se obratili načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović te ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić. Prikazan je i dokumentarni film o ženskom rukometu u našem gradu.