• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Radnici TRZ Hadžići na sastanku sa načelnikom Ejubovićem

Zbog loših uslova rada uposlenici Tehničkog remontnog zavoda Hadžići su prije sedam dana stupili u generalni štrajk. Sindikat preduzeća pokušava upoznati širu društvenu zajednicu sa problemom u kojem se našao ovaj nekadašnji privredni gigant pa je iz tog razloga danas održan sastanak i sa načelnikom Općine Hadžići Hamdom Ejubovićem.

Predsjednik Nadzornog odbora preduzeća Vahid Alađuz je načelniku prezentirao zaključke koje su na sastanku održanom 24.11.2021. godine donijeli Sindikat metalaca i radnici TRZ Hadžići.

U zaključcima stoji da Sindikat zahtijeva da se hitno obezbijedi pokretanje proizvodnje u bilo kojem segmentu registrovane djelatnosti TRZH, kako bi radnici mogli zaraditi svoju platu. Traži se isplata osam zaostalih plata iz 2016. godine i tri zadnje plate iz tekuće godine sa doprinosima. Sindikat traži da Vlada FBiH hitno pokrene postupak smjene aktuelnog menadžmenta. Traži se i hitna primjena granskog Kolektivnog ugovora kako bi se implementirala nova povećana satnica od 3,5 KM. Sindikat također traži od Vlade FBiH hitno zakazivanje vanredne sjednice Skupštine TRZ Hadžići radi imenovanja članova Nadzornog odbora.

Na sastanku je razmatrano na koji način lokalna zajednica može pomoći TRZ Hadžići.

- Prije svega želim da se zahvalim Sindikatu i uposlenicima TRZ Hadžići što su se u ovako teškim trenucima obratili svojoj lokalnoj zajednici. Radnicima mogu poručiti kako Općina stoji iza njih i njihovih zahtjeva. Spremni smo sa svoje strane pomoći na svaki način. Prioritet je da se krene sa proizvodnjom i da radnici dobiju svoje plaće, poručio je Ejubović.