• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Stipendije za 55 studenata i 49 učenika

Danas je u Multimedijalnoj sali Hadžići organizovan tradicionalni svečani prijem i dodjela ugovora stipendistima za školsku/akademsku 2019/2020. godinu. Ugovore je studentima dodijelio općinski načelnik g. Hamdo Ejubović, a učenicima šefica Službe za opću upravu, društvene djelatnosti i zajedničke poslove g. Suada Kalem.

Općinsku stipendiju će primati 55 studenata i 49 učenika srednjih škola. Visina stipendije za srednjoškolce iznosi 50 KM, a za studente 100 KM mjesečno. Općina Hadžići je za ovu namjenu izdvojila 79.500 KM.

“Dobili ste sredstva sa kojima ćete svojim roditeljima olakšati finansiranje školovanja. Mi ulažemo u sve što je potrebno mladima, a ne samo u stipendije. Ulažemo u sve segmente kako obrazovne, sportske, kulturne i druge s ciljem da obezbijedimo pristojne uslove za razvijanje. Iz tih razloga pomažemo i vas da stanete na svoje noge i preuzmete vođstvo ove općine ili da u punom kapacitetu učestvujte u njenom napretku. Ovdje pustite korijen, ovdje razmišljajte o načinima kako da se ova zajednica diže i razvija, da se ova zemlja razvija, a ne da stičemo znanje i kvalifikacije, diplome koje iza sebe imaju veliku vrijednost i onda sve to odnesemo i poklonimo nekome drugom. Vrijedno je boriti se za ovu zemlju. Za nju je mnogo krvi proliveno. Treba malo strpljenja i odlučnosti da se izborite za ono što vama treba. Uključite su u tu borbu. Nemojte biti pasivni, nemojte pravdu tražiti samo preko tehnoloških pomagala. Budite sudionici razvoja u stvarnom životu. Puno zdravlja i uspjeha u školovanja vama i vašim roditeljima. Nema bolje zemlje od ove. Ni za jednu se ne vrijedi boriti kroz učenje kao što se vrijedi boriti za ovu zemlju”, poručio je Ejubović.