• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Javni poziv: Ruralni turizam za planinske destinacije

Na stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo objavljen je Javni poziv za provođenje projekta “Ruralni turizam za planinske destinacije” koji se implementira u partnerstvu s Razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije iz Crne Gore.

 

 

Javni poziv namijenjen je seoskim domaćinstvima s područja Kantona Sarajevo za dodjelu opreme za razvoj novih i unaprijeđenje postojećih turističkih usluga.

Cilj projekta je poboljšati kvalitet turističke ponude zasnovane na prirodnom i kulturnom nasljeđu, odnosno poboljšanje infrastrukture ruralnog turizma, izgradnja kapaciteta za ruralna domaćinstva, unaprijeđenje institucionalnog okvira za kategorizaciju smještaja, te uključivanje domaćinstava ruralnog turizma u lance vrijednosti ukupne turističke ponude prekograničnog područja, kao i izgradnja snažnije ruralne turističke ponude na područjima oko zaštićenih zona i prirodnih atrakcija u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Poziv ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja. Javni poziv i prijavni obrazac dostupni su na linku:

 

https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-seoskim-domacinstvima-za-dodjelu-opreme-za-razvoj-novih-i?fbclid=IwAR0ESOsPCzr3toBx0l_0AKyIrKc_TUG0rk93BV4ajbIRmlm5qZ3lIjzdNCI

 

Projekat finansira Evropska Unija, u okviru IPA programa prekogranične saradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore.