• Tel.: +387 33 475 900
  • ohadzici@bih.net.ba

Dobrodošli
Općina Hadžići

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu podsticaja obrtnicima i poduzetnicima

Općina Hadžići danas je raspisala Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu podsticaja obrtnicima i poduzetnicima. Cilj je prikupiti zahtjeve fizičkih lica, obrtnika i poduzetnika za ostvarivanje prava na novčani podsticaj iz sredstava Budžeta Općine Hadžići za 2021. godinu.

Općina Hadžići raspisuje Javni poziv s ciljem pomoći obrtnicima i poduzetnicima sa područja općine Hadžići u vezi sufinansiranja pokrića troškova nabavke stalnih sredstava i opreme, sirovina i repromaterijala, unaprijeđenja promocije proizvoda i usluga, očuvanja zanatske tradicije i kulturnog i historijskog nasljeđa poticanjem tradicionalnih i starih zanatskih djelatnosti kroz sufinansiranje troškova (provođenja poslovnog plana, nabavke alata i uvođenja novih tehnoloških postupaka, poboljšanja uslova rada u radionici, edukacije i stručnog osposobljavanja uposlenih i izradu reklamnog materijala), veće i lakše uključivanje žena u poduzetništvo, poticanje mladih osoba na samozapošljavanje, veće i lakše uključivanje mladih u poduzetništvo, te ostalim fizičkim licima sa ciljem pokretanja i razvoja vlastitog poslovanja, kako bi se ublažile ekonomske posljedice uzrokovane pandemijom virusa COVID-19, kao i stvorila nova radna mjesta.

Proceduru vrednovanja i utvrđivanja rang liste, izvršiće Komisija na osnovu Pravilnika o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za ostvarivanje prava za pomoć poduzetništvu i obrtu na području općine Hadžići, koju imenuje Općinski načelnik.

Sredstva za dodjelu podsticaja obrtnicima i poduzetnicima su planirana u Budžetu Općine Hadžići za 2021. godinu i iznose 100.000,00 KM. Javni poziv ostaje otvoren 14 dana od dana objavljivanja, odnosno do 25.10.2021. godine do 16,00 sati.

Tekst javnog poziva sa detaljnim uputstvima preuzmite ovdje.

Obrazac za prijavu preuzmite ovdje.